Kies taal
“Het Roermondse Rockwool Grodan straalt een en al duurzaamheid uit”

“Het Roermondse Rockwool Grodan straalt een en al duurzaamheid uit”

De Hillenraad100 omvat de jaarlijkse ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de kennis en kapitaalintensieve (glas)tuinbouwsector. Slechts 1% van de ondernemingen in de Nederlandse tuinbouwsector haalt de Hillenraad100. Een notering in de lijst is een erkenning voor toonaangevend ondernemerschap. Deze ondernemingen tonen visie, durf en ondernemerschap en zijn en baken voor de sector. De editie van dit jaar had een speciaal thema, namelijk: de volgende generatie in de tuinbouw, oftewel de generatie beneden de 40 jaar (SUB40). Hiervoor werden de bedrijven gerangschikt op hun aantrekkelijkheid voor de generatie onder de 40 jaar door middel van vier pijlers; innovatie, cultuur, ontwikkeling en indicatoren en cijfers. Grodan is één van de 40 toegekende bedrijven die zeer aantrekkelijk is voor de volgende generatie en volgens de jury:

“Het Roermondse Rockwool Grodan straalt een en al duurzaamheid uit. Met de levering van steenwolsubstraten aan de professionele tuinbouw helpt zij telers bij de teelt van groenten en bloemen. Het is daarin marktleider. Deze multinational is dan ook in meer dan zestig landen actief. Om die unieke positie te behouden, kruipt Rockwool Grodan steeds vaker in de haarvaten van het groeisysteem en maakt voor zijn steenwolsubstraten gebruik van ‘precision growing’. Hiermee probeert het erachter te komen hoe je met minimale inzet van water en voedingsstoffen een optimaal resultaat voor mens en milieu kan boeken. Rockwool Grodan wil alleen het beste, hier geen zesjesmentaliteit. Met een ogenschijnlijk saai product heeft zij toch goud in handen; een product dat veel impact op de gewasgezondheid en milieu heeft. Hier vind je bovendien alles wat je bij een grote productieonderneming mag verwachten. Van technologische innovaties, zoals sensoring en big data tot aan groeimogelijkheden voor medewerkers via coaching, expert sessies en een eigen Grodan University.” (Bron: Hillenraad100 / HillenraadSUB40)

Hub Janssen, Managing Director Grodan: "Wat is er mooier dan te worden geprezen door een gerenommeerde instelling als de Hillenraad100. Ik ben erg blij dat we een aantrekkelijke organisatie zijn voor de volgende generatie, we hebben deze immers hard nodig om onze ambities waar te maken."

Namens Grodan ontving SUB40-medewerker Sonny Moerenhout, Business Development Manager, de prijs.

Sonny Moerenhout (links) met de 2018 editie van the Hillenraad100 en Hub Janssen met de award die Grodan heeft ontvangen. Sonny Moerenhout (links) met de 2018 editie van the Hillenraad100 en Hub Janssen met de award die Grodan heeft ontvangen.
Back