Kies taal
Groeikrachtig gewas jaarrond in balans

Groeikrachtig gewas jaarrond in balans

Grodan, onderdeel van de ROCKWOOL Groep, introduceert de Grodan Prestige steenwolmat. De Prestige is de ideale mat voor tomaten- en komkommertelers die een snelle weggroei bij de start en een vegetatieve groeikracht in de zomer belangrijk vinden. Indien nodig kan het gewas ook generatief gestuurd worden. Prestige is dé mat om een groeikrachtig gewas jaarrond te sturen naar de gewenste balans.

De kracht van de Prestige mat is een snelle inworteling direct na het planten. Tot het einde van de teelt blijven nieuwe actieve wortels zich ontwikkelen boven in de mat. Vegetatieve groei in de zomer en generatieve bijsturing in het voor- en najaar zijn gemakkelijk door het grote stuurbereik van de mat. Bovendien is het niet nodig om meerdere draingaten te maken in deze mat. De Prestige mat is standaard verkrijgbaar in 7,5 cm en 10 cm hoogte.

Waarom kiezen klanten voor Grodan Prestige?

De Prestige mat is uitgebreid getest bij telers en zij zijn enthousiast over de resultaten. Teeltmanager Very van het Franse SAS Chavanne: "Grodan Prestige geeft me echt de indruk dat ik directe controle heb over de ontwikkeling van planten. Mijn watergeefstrategie stem ik nu af op de behoefte van de plant terwijl ik eerder bezig was het watergehalte in de mat te sturen”. Jasper Bouwman, Business Unit Director: “Wij zijn begonnen met de ontwikkeling van gewasspecifieke substraten. De Prestige is de derde nieuwe mat die Grodan in korte tijd introduceert in de NG2.0 technologie lijn voor de groenteteelt. Vorig jaar heeft de markt kennis kunnen maken met de 10 cm hoge Elite mat die speciaal ontwikkeld is voor tomatentelers die voor een mat met maximaal stuurbereik gaan. Daarnaast is ook een 10 cm hoge Supreme mat, uniek voor paprikatelers die een beter resultaat willen halen middels watermanagement, geïntroduceerd.” Voor een optimaal resultaat wordt de Prestige mat gecombineerd met het Plantop NG2.0 blok.

Een duurzame teelt met Prestige

De Prestige mat is, net als de andere substraatoplossingen van Grodan, ontworpen om duurzaam mee te kunnen telen, zonder verspilling van kostbare grondstoffen als water en meststoffen. Het drainwater is na ontsmetting voor 100% opnieuw te gebruiken. De Prestige mat past daardoor uitstekend in een duurzame teeltstrategie.

Meer informatie over Grodan Prestige vindt u hier

Back