Nieuws artikelen

Laatste nieuws


Vernieuwde e-Gro® app van Grodan nu beschikbaar ›

woensdag 10 mei 2017


3% meer komkommers in belichte hogedraadteelt ›

donderdag 6 april 2017

In een proef het afgelopen jaar bij Hortus in Futuro in Maasbree gaven de hogedraad komkommers in 7,5 cm hoge Grodan Plantop NG2.0 blokken 1,5% meerproductie in de onbelichte teelt en 3% meerproductie in de belichte teelt ten opzichte van planten in 6,5 cm hoge blokken. Ook was het vruchtgewicht hoger.


Grodan wederom beloond met het EU Ecolabel ›

dinsdag 14 februari 2017

Roermond, Nederland - Grodan, wereldmarktleider in steenwolsubstraatoplossingen voor professionele telers, maakte vandaag bekend dat het bedrijf wederom het EU Ecolabel voor haar groeimedia heeft behaald.


Bezoek ons op de Horticontact beurs te Gorinchem ›

dinsdag 31 januari 2017


Vooruitstrevende teeltmanager kiest blokken met meer volume ›

maandag 26 september 2016

Met belichting en LED tussenbelichting hoort de 4,4 ha grote tomatenkwekerij Firma Verkade te ‘s-Gravenzande absoluut bij de voorlopers. Teeltmanager Fred Schäpe heeft dit jaar gekozen voor hogere Plantop Delta blokken en Grotop Master 10 hoog matten om snel voldoende winterproductie te kunnen realiseren voor zijn belichte teelt, wanneer de tomaten het meest opleveren.


‘Het substraat verandert mee met de wensen van de plant’ ›

maandag 26 september 2016

Het vak van plantenkweker verandert voortdurend door schaalvergroting bij de telers, teeltspreiding en de wens naar ‘andere’ planten. De ontwikkelingen vanuit de teelt worden vertaald naar verzoeken aan het opkweekbedrijf. Dat betekent onder andere de vraag naar grotere planten om weer snel in productie te kunnen zijn en verschillende teeltblokmaten. Tegelijkertijd zijn er vanuit milieuoogpunt strengere eisen en moet de plantenkweker zijn restwaterstroom beperken.


ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN MET e-GRO® ›

maandag 5 september 2016

ROERMOND, Nederland – De Grodan organisatie, wereldwijd leider in steenwol substraatoplossingen introduceert e-Gro: een eenvoudig te gebruiken, mobiele app die realtime substraatinformatie geeft. e-Gro is een nieuwe Grodan service om klanten met een GroSens® MultiSensor systeem nog beter te kunnen ondersteunen. Klanten die realtime inzicht willen in hun substraat, hebben nu de mogelijkheid om hun GroSens systeem te koppelen aan de e-Gro app. Deze nieuwe applicatie biedt telers daarmee de mogelijkheid om het maximale uit hun substraat te halen. Het is gemakkelijk in gebruik en zeer nauwkeurig. e-Gro is het perfecte platform voor telers die open staan voor nieuwe mogelijkheden, om realtime controle te houden over hun teelt. Het maakt Precision Growing toegankelijk, waar men zich ook bevindt.


NG2.0 VAN Grodan: DE NIEUWE STANDAARD VOOR OPTIMAAL WATERGEVEN ›

donderdag 7 juli 2016

De eisen die gesteld worden aan het verantwoord omgaan met water en voedingsstoffen worden ieder jaar verder aangescherpt. Zeker nu de zuiveringsplicht met ingang van 1 januari 2018 van kracht wordt. Grodan NG2.0 Technologie is specifiek ontwikkeld voor een snelle initiële verzadiging en verbeterde verdeling van water en voeding in substraatproducten: de Next Generation 2.0 Technologie. NG2.0 is hiermee het meest vooruitstrevende substraat en zorgt voor een optimaal gebruik van het totale substraatvolume. Hierdoor kunnen telers en plantenkwekers tot wel 15% water besparen.


Uniform teeltmedium is sleutel tot homogene partijen ›

maandag 4 juli 2016

Hubert Salaün richtte in 1992 Tecnosem op, dat sinds die tijd uitgroeide tot een toonaangevende plantenkwekerij. Als specialist in de opkweek van groenteplanten gebruikt hij altijd producten van Grodan.


Rijk Zwaan kiest voor Plantop blokken ›

woensdag 25 mei 2016

Om veel kleine partijtjes planten samen tóch als een uniforme partij te kunnen behandelen, is een goed te sturen en uniform steenwolblok onontbeerlijk. Een blok dat ook nog eens zorgt voor een optimale ontwikkeling van de planten. Bij de afdelingen Production en Breeding van Rijk Zwaan in De Lier kwamen Grodan Plantop Delta en Plantop Vitagreen blokken twee jaar geleden als beste uit de test en vormen nu de standaard voor de opkweek van de jonge planten.