Nieuws artikelen

Laatste nieuws


Van groeimedium tot baksteen ›

maandag 2 november 2015

Duurzaamheid. De wereld is er maar druk mee. Zo ook GRODAN, producent van steenwolsubstraten. Bij GRODAN is duurzaamheid echter geen onderwerp dat zich slechts beperkt tot de directiekamer, of een paar regeltjes op de website. Duurzaamheid is zichtbaar in alles wat de organisatie doet. Niet alleen om bij te dragen aan een betere wereld. Maar ook om telers te helpen om uitdagingen, waar de steeds veranderende markt hen mee confronteert, het hoofd te bieden. Dus niet ‘groen bezig’ om maar ‘groen’ te zijn. Nee, GRODAN gebruikt de duurzaamheidsgedachte als basis voor technologische innovatie. Om nu en in de toekomst nog slimmer te kunnen telen op steenwol groeiblokken en matten. Goed voor het milieu, voor consumenten én voor telers.


Wie grote planten wil, moet ook investeren blokken van extra kwaliteit ›

woensdag 28 oktober 2015

De eerste planten voor de belichte tomatenteelt zijn al weer de deur uit bij plantenkwekerij Valstar in 's Gravenzande. Lucas Hubert, teeltspecialist groenteplanten, kweekte de bij aflevering 8,5 week oude planten op in GRODAN Problokken voor een letterlijk en figuurlijk stevige basis.


Vierde GRODAN seminar voor internationale plantenkwekers: Koploosheid in opkweek van tomaten ›

dinsdag 15 september 2015

Plantenkwekers vanuit de hele wereld bezochten het vierde internationale GRODAN seminar voor plantenkwekers, dat dit jaar in Rotterdam plaatsvond. Koploosheid bij tomaat was het onderwerp dat vanuit verschillende zijden belicht werd.


Wim Gubbels: 'We krijgen meer plantmassa van onze plantenkweker' ›

woensdag 13 mei 2015

Volgens paprikateler Wim Gubbels en zijn teeltman Geert Colbers hebben de planten in blokken van 7,5 cm hoogte meer massa dan die in de lagere blokken van 6,5 cm als ze van de plantenkweker komen. En ze zijn uniformer. Zeker bij het vier stengelsysteem, dat kwekerij Gubbels Siberië aanhoudt, komen deze voordelen tot hun recht.


GRODAN introduceert GroSens® HandHeld, een nieuw draadloos meetinstrument voor precisieteelt ›

donderdag 5 maart 2015

De nieuwe GroSens HandHeld is het ideale meetinstrument voor telers, om precisie irrigatie mogelijk te maken door het nog nauwkeuriger meten en gedetailleerder weergeven van het watergehalte (WG), de EC en de temperatuur in het steenwolsubstraat.


Toekomstgericht samenwerken: GRODAN toegetreden tot de ‘Club van 100’ ›

maandag 26 januari 2015

Door het verdwijnen van de collectieve financiering van het innovatie-gedreven onderzoek via het Productschap Tuinbouw, staat de doorontwikkeling van kennis sterk onder druk. Het gaat daarbij om onderzoek met een tijdshorizon van 5 tot 10 jaar voor introductie in de praktijk, onderzoek dat ook wel toegepast-strategisch onderzoek wordt genoemd. Op initiatief van Wageningen UR Glastuinbouw neemt GRODAN deel aan het veiligstellen van toegepast-strategisch onderzoek voor de glastuinbouw.


GRODAN en de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem: een goede match ›

donderdag 22 januari 2015

GRODAN is ook dit jaar weer één van de standhouders op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem. Alleen staat GRODAN dit jaar op een andere plek dan u van ons gewend bent. Stand 230 is vlakbij de ingang van Evenementenhal Gorinchem. Dus met een minimale fysieke inspanning, behaalt u het maximale resultaat: de GRODAN stand.


Areaal Plantop blokken blijft groeien!! ›

woensdag 24 december 2014

Plantop is wereldwijd het meest verkochte blok en geschikt voor een breed scala aan gewassen. Het aantal Plantop gebruikers blijft groeien, met name in exportmarkten als Oost-Europa, Frankrijk en Engeland, maar ook in Nederland en België. Het blok is in korte tijd uitgegroeid tot de standaard in de markt.


GRODAN trots op Top 5 positie ROCKWOOL in de Transparantiebenchmark 2014 ›

woensdag 10 december 2014

ROCKWOOL Benelux Holding heeft met een score van 157 punten een top 5 positie behaald in de transparantiebenchmark 2014, sector industriële goederen. Deze score is voor de sector Voedsel en Drank, de categorie waar GRODAN zich aan kan spiegelen, eveneens een topprestatie. De Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economische Zaken maakt de kwaliteit van maatschappelijke verslaglegging van bedrijven vergelijkbaar en transparant.


Prominent enthousiast over Elite-concept van GRODAN ›

vrijdag 25 juli 2014

Innovatiecentrum Prominent Groeneweg II in 's-Gravenzande gebruikt dit jaar in 3,4 ha kas het nieuwe "Single Plant System" van GRODAN: Elite. "De resultaten zijn verbazingwekkend positief", aldus Cornelis de Rijke, teeltmanager van Prominent. Het gebruik van Elite vergt een andere manier van telen. Het is een concept. Cornelis: "We houden ons strikt aan deze conceptregels. Vorig jaar hebben we een vergelijkingsproef gedaan. We teelden toen Roterno; 1,7 ha op ons standaard substraat Grotop Master en 1,7 ha volgens het Elite concept. Roterno is een 100 grams tomaat die extra groeikracht vooral stopt in het gewas en niet zo zeer in productie. We hebben vorig jaar in dezelfde kas, bij gelijke klimaatomstandigheden toch een productiestijging gemeten van +5,3%. De meerproductie viel vooral in het voor- en najaar. We konden 4 a 5 dagen eerder startten met oogsten."