Nieuws artikelen

Laatste nieuws


Wim Gubbels: 'We krijgen meer plantmassa van onze plantenkweker' ›

woensdag 13 mei 2015

Volgens paprikateler Wim Gubbels en zijn teeltman Geert Colbers hebben de planten in blokken van 7,5 cm hoogte meer massa dan die in de lagere blokken van 6,5 cm als ze van de plantenkweker komen. En ze zijn uniformer. Zeker bij het vier stengelsysteem, dat kwekerij Gubbels Siberië aanhoudt, komen deze voordelen tot hun recht.


GRODAN introduceert GroSens® HandHeld, een nieuw draadloos meetinstrument voor precisieteelt ›

donderdag 5 maart 2015

De nieuwe GroSens HandHeld is het ideale meetinstrument voor telers, om precisie irrigatie mogelijk te maken door het nog nauwkeuriger meten en gedetailleerder weergeven van het watergehalte (WG), de EC en de temperatuur in het steenwolsubstraat.


Toekomstgericht samenwerken: GRODAN toegetreden tot de ‘Club van 100’ ›

maandag 26 januari 2015

Door het verdwijnen van de collectieve financiering van het innovatie-gedreven onderzoek via het Productschap Tuinbouw, staat de doorontwikkeling van kennis sterk onder druk. Het gaat daarbij om onderzoek met een tijdshorizon van 5 tot 10 jaar voor introductie in de praktijk, onderzoek dat ook wel toegepast-strategisch onderzoek wordt genoemd. Op initiatief van Wageningen UR Glastuinbouw neemt GRODAN deel aan het veiligstellen van toegepast-strategisch onderzoek voor de glastuinbouw.


GRODAN en de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem: een goede match ›

donderdag 22 januari 2015

GRODAN is ook dit jaar weer één van de standhouders op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem. Alleen staat GRODAN dit jaar op een andere plek dan u van ons gewend bent. Stand 230 is vlakbij de ingang van Evenementenhal Gorinchem. Dus met een minimale fysieke inspanning, behaalt u het maximale resultaat: de GRODAN stand.


Areaal Plantop blokken blijft groeien!! ›

woensdag 24 december 2014

Plantop is wereldwijd het meest verkochte blok en geschikt voor een breed scala aan gewassen. Het aantal Plantop gebruikers blijft groeien, met name in exportmarkten als Oost-Europa, Frankrijk en Engeland, maar ook in Nederland en België. Het blok is in korte tijd uitgegroeid tot de standaard in de markt.


GRODAN trots op Top 5 positie ROCKWOOL in de Transparantiebenchmark 2014 ›

woensdag 10 december 2014

ROCKWOOL Benelux Holding heeft met een score van 157 punten een top 5 positie behaald in de transparantiebenchmark 2014, sector industriële goederen. Deze score is voor de sector Voedsel en Drank, de categorie waar GRODAN zich aan kan spiegelen, eveneens een topprestatie. De Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economische Zaken maakt de kwaliteit van maatschappelijke verslaglegging van bedrijven vergelijkbaar en transparant.


Prominent enthousiast over Elite-concept van GRODAN ›

vrijdag 25 juli 2014

Innovatiecentrum Prominent Groeneweg II in 's-Gravenzande gebruikt dit jaar in 3,4 ha kas het nieuwe "Single Plant System" van GRODAN: Elite. "De resultaten zijn verbazingwekkend positief", aldus Cornelis de Rijke, teeltmanager van Prominent. Het gebruik van Elite vergt een andere manier van telen. Het is een concept. Cornelis: "We houden ons strikt aan deze conceptregels. Vorig jaar hebben we een vergelijkingsproef gedaan. We teelden toen Roterno; 1,7 ha op ons standaard substraat Grotop Master en 1,7 ha volgens het Elite concept. Roterno is een 100 grams tomaat die extra groeikracht vooral stopt in het gewas en niet zo zeer in productie. We hebben vorig jaar in dezelfde kas, bij gelijke klimaatomstandigheden toch een productiestijging gemeten van +5,3%. De meerproductie viel vooral in het voor- en najaar. We konden 4 a 5 dagen eerder startten met oogsten."


Plantenkwekerij Klugt De Lier / Bleiswijk kiest voor Pro pluggen ›

dinsdag 22 juli 2014

Vier jaar geleden startte Leon van Wingerden van plantenkwekerij Klugt De Lier / Bleiswijk op kleine schaal met het zaaien van paprika’s in Pro pluggen. Nu worden alle paprika’s in deze pluggen gezaaid vanwege de grote voordelen: een betere doorworteling van de pluggen en een grotere uniformiteit en daarmee betere kwaliteit van de afgeleverde planten.


Baanbrekend nieuw substraatconcept voor tomaat ›

maandag 30 juni 2014

Onder de naam GRODAN Elite® introduceert de GRODAN Groep een nieuw substraatconcept voor tomaat in het topsegment, gebaseerd op een single plant system. Vergeleken met Grotop Master, de meest stuurbare mat in dit segment, zijn met Elite 4 tot 7 % hogere opbrengsten mogelijk.


Duurzaamheid centraal op Rabo-bijeenkomst bij Nature's Pride ›

maandag 7 april 2014

Zestig grootzakelijke klanten van Rabobank Westland woonden op 3 april 2014 een duurzaamheidsbijeenkomst bij in het nieuwe pand van Nature's Pride in Maasdijk. Ze kregen een rondleiding en luisterden naar presentaties van ondernemers die duurzaamheid hebben geïntegreerd in hun bedrijfsvoering.