Nieuws artikelen

Laatste nieuws


Vijfde KennisDag Substraat 2016 ›

donderdag 12 mei 2016

Bedrijven vernieuwen geregeld substraten en bodemverbeteraars. Dan kan het gaan om een toepassing die verandert; nieuwe grondstoffen, -behandelmethoden of -inzichten.


Groen Licht: Ted Duijvestijn van Gebr Duijvestijn! ›

vrijdag 12 februari 2016

Duurzaam tomaten telen op steenwol. Teler Ted Duijvestijn aan het woord.


Hoge mat geeft meer zekerheid en stuurmogelijkheden ›

maandag 21 december 2015

Vooral bij tomaat is er een tendens om steeds vaker voor een hogere substraatmat te kiezen. Het gewas is makkelijker in balans te houden en onder moeilijke teeltomstandigheden is de kans op het maken van fouten kleiner.


Van groeimedium tot baksteen ›

maandag 2 november 2015

Duurzaamheid. De wereld is er maar druk mee. Zo ook GRODAN, producent van steenwolsubstraten. Bij GRODAN is duurzaamheid echter geen onderwerp dat zich slechts beperkt tot de directiekamer, of een paar regeltjes op de website. Duurzaamheid is zichtbaar in alles wat de organisatie doet. Niet alleen om bij te dragen aan een betere wereld. Maar ook om telers te helpen om uitdagingen, waar de steeds veranderende markt hen mee confronteert, het hoofd te bieden. Dus niet ‘groen bezig’ om maar ‘groen’ te zijn. Nee, GRODAN gebruikt de duurzaamheidsgedachte als basis voor technologische innovatie. Om nu en in de toekomst nog slimmer te kunnen telen op steenwol groeiblokken en matten. Goed voor het milieu, voor consumenten én voor telers.


Wie grote planten wil, moet ook investeren blokken van extra kwaliteit ›

woensdag 28 oktober 2015

De eerste planten voor de belichte tomatenteelt zijn al weer de deur uit bij plantenkwekerij Valstar in 's Gravenzande. Lucas Hubert, teeltspecialist groenteplanten, kweekte de bij aflevering 8,5 week oude planten op in GRODAN Problokken voor een letterlijk en figuurlijk stevige basis.


Meerwaarde hoger blok afhankelijk van gewas en teelt ›

woensdag 30 september 2015

De belangstelling voor hogere blokken neemt toe. En hoger blok leidt tot een robuustere plant op de plantenwekerij, wat een meerwaarde naderhand in de teelt kann geven. Of dat er uitkomt, hangt af van het soort gewas, de bedrijfsomstandigheden en de aanpak van de teler. De keuzemogelijkheid voor meerdere soorten blokhoogten past bij de trend dat de plantenweker steeds Meer maatwerk per teler moet leveren.


Vierde GRODAN seminar voor internationale plantenkwekers: Koploosheid in opkweek van tomaten ›

dinsdag 15 september 2015

Plantenkwekers vanuit de hele wereld bezochten het vierde internationale GRODAN seminar voor plantenkwekers, dat dit jaar in Rotterdam plaatsvond. Koploosheid bij tomaat was het onderwerp dat vanuit verschillende zijden belicht werd.


Mat moet passen bij manier van telen en gekozen afzetmarkt ›

zondag 30 augustus 2015

Een nieuwe teeltronde, een heel nieuw plan; gaat dat eigenlijk wel altijd zo? Zijn ondernemers geneigd om voor een vertrouwde substraatmat te kiezen, of gooien ze het roer om? Benader een nieuwe teeltronde andersom dan je gewend bent, oppert specialist Eelke Hempenius. Ga uit van het doel dat je wilt bereiken en pas je teelt en substraat daarop aan. Dus resetten en een plan van aanpak kiezen.


Wim Gubbels: 'We krijgen meer plantmassa van onze plantenkweker' ›

woensdag 13 mei 2015

Volgens paprikateler Wim Gubbels en zijn teeltman Geert Colbers hebben de planten in blokken van 7,5 cm hoogte meer massa dan die in de lagere blokken van 6,5 cm als ze van de plantenkweker komen. En ze zijn uniformer. Zeker bij het vier stengelsysteem, dat kwekerij Gubbels Siberië aanhoudt, komen deze voordelen tot hun recht.


GRODAN introduceert GroSens® HandHeld, een nieuw draadloos meetinstrument voor precisieteelt ›

donderdag 5 maart 2015

De nieuwe GroSens HandHeld is het ideale meetinstrument voor telers, om precisie irrigatie mogelijk te maken door het nog nauwkeuriger meten en gedetailleerder weergeven van het watergehalte (WG), de EC en de temperatuur in het steenwolsubstraat.