Nieuws artikelen

Laatste nieuws


NG2.0 VAN GRODAN: DE NIEUWE STANDAARD VOOR OPTIMAAL WATERGEVEN ›

donderdag 7 juli 2016

De eisen die gesteld worden aan het verantwoord omgaan met water en voedingsstoffen worden ieder jaar verder aangescherpt. Zeker nu de zuiveringsplicht met ingang van 1 januari 2018 van kracht wordt. GRODAN NG2.0 Technologie is specifiek ontwikkeld voor een snelle initiële verzadiging en verbeterde verdeling van water en voeding in substraatproducten: de Next Generation 2.0 Technologie. NG2.0 is hiermee het meest vooruitstrevende substraat en zorgt voor een optimaal gebruik van het totale substraatvolume. Hierdoor kunnen telers en plantenkwekers tot wel 15% water besparen.


Uniform teeltmedium is sleutel tot homogene partijen ›

maandag 4 juli 2016

Hubert Salaün richtte in 1992 Tecnosem op, dat sinds die tijd uitgroeide tot een toonaangevende plantenkwekerij. Als specialist in de opkweek van groenteplanten gebruikt hij altijd producten van GRODAN.


Rijk Zwaan kiest voor Plantop blokken ›

woensdag 25 mei 2016

Om veel kleine partijtjes planten samen tóch als een uniforme partij te kunnen behandelen, is een goed te sturen en uniform steenwolblok onontbeerlijk. Een blok dat ook nog eens zorgt voor een optimale ontwikkeling van de planten. Bij de afdelingen Production en Breeding van Rijk Zwaan in De Lier kwamen GRODAN Plantop Delta en Plantop Vitagreen blokken twee jaar geleden als beste uit de test en vormen nu de standaard voor de opkweek van de jonge planten.


Vijfde KennisDag Substraat 2016 ›

donderdag 12 mei 2016

Bedrijven vernieuwen geregeld substraten en bodemverbeteraars. Dan kan het gaan om een toepassing die verandert; nieuwe grondstoffen, -behandelmethoden of -inzichten.


Groen Licht: Ted Duijvestijn van Gebr Duijvestijn! ›

vrijdag 12 februari 2016

Duurzaam tomaten telen op steenwol. Teler Ted Duijvestijn aan het woord.


Hoge mat geeft meer zekerheid en stuurmogelijkheden ›

maandag 21 december 2015

Vooral bij tomaat is er een tendens om steeds vaker voor een hogere substraatmat te kiezen. Het gewas is makkelijker in balans te houden en onder moeilijke teeltomstandigheden is de kans op het maken van fouten kleiner.


Van groeimedium tot baksteen ›

maandag 2 november 2015

Duurzaamheid. De wereld is er maar druk mee. Zo ook GRODAN, producent van steenwolsubstraten. Bij GRODAN is duurzaamheid echter geen onderwerp dat zich slechts beperkt tot de directiekamer, of een paar regeltjes op de website. Duurzaamheid is zichtbaar in alles wat de organisatie doet. Niet alleen om bij te dragen aan een betere wereld. Maar ook om telers te helpen om uitdagingen, waar de steeds veranderende markt hen mee confronteert, het hoofd te bieden. Dus niet ‘groen bezig’ om maar ‘groen’ te zijn. Nee, GRODAN gebruikt de duurzaamheidsgedachte als basis voor technologische innovatie. Om nu en in de toekomst nog slimmer te kunnen telen op steenwol groeiblokken en matten. Goed voor het milieu, voor consumenten én voor telers.


Wie grote planten wil, moet ook investeren blokken van extra kwaliteit ›

woensdag 28 oktober 2015

De eerste planten voor de belichte tomatenteelt zijn al weer de deur uit bij plantenkwekerij Valstar in 's Gravenzande. Lucas Hubert, teeltspecialist groenteplanten, kweekte de bij aflevering 8,5 week oude planten op in GRODAN Problokken voor een letterlijk en figuurlijk stevige basis.


Meerwaarde hoger blok afhankelijk van gewas en teelt ›

woensdag 30 september 2015

De belangstelling voor hogere blokken neemt toe. En hoger blok leidt tot een robuustere plant op de plantenwekerij, wat een meerwaarde naderhand in de teelt kann geven. Of dat er uitkomt, hangt af van het soort gewas, de bedrijfsomstandigheden en de aanpak van de teler. De keuzemogelijkheid voor meerdere soorten blokhoogten past bij de trend dat de plantenweker steeds Meer maatwerk per teler moet leveren.


Vierde GRODAN seminar voor internationale plantenkwekers: Koploosheid in opkweek van tomaten ›

dinsdag 15 september 2015

Plantenkwekers vanuit de hele wereld bezochten het vierde internationale GRODAN seminar voor plantenkwekers, dat dit jaar in Rotterdam plaatsvond. Koploosheid bij tomaat was het onderwerp dat vanuit verschillende zijden belicht werd.