Nieuws artikelen

Laatste nieuws


GRODAN trots op Top 5 positie ROCKWOOL in de Transparantiebenchmark 2014 ›

woensdag 10 december 2014

ROCKWOOL Benelux Holding heeft met een score van 157 punten een top 5 positie behaald in de transparantiebenchmark 2014, sector industriële goederen. Deze score is voor de sector Voedsel en Drank, de categorie waar GRODAN zich aan kan spiegelen, eveneens een topprestatie. De Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economische Zaken maakt de kwaliteit van maatschappelijke verslaglegging van bedrijven vergelijkbaar en transparant.


Prominent enthousiast over Elite-concept van GRODAN ›

vrijdag 25 juli 2014

Innovatiecentrum Prominent Groeneweg II in 's-Gravenzande gebruikt dit jaar in 3,4 ha kas het nieuwe "Single Plant System" van GRODAN: Elite. "De resultaten zijn verbazingwekkend positief", aldus Cornelis de Rijke, teeltmanager van Prominent. Het gebruik van Elite vergt een andere manier van telen. Het is een concept. Cornelis: "We houden ons strikt aan deze conceptregels. Vorig jaar hebben we een vergelijkingsproef gedaan. We teelden toen Roterno; 1,7 ha op ons standaard substraat Grotop Master en 1,7 ha volgens het Elite concept. Roterno is een 100 grams tomaat die extra groeikracht vooral stopt in het gewas en niet zo zeer in productie. We hebben vorig jaar in dezelfde kas, bij gelijke klimaatomstandigheden toch een productiestijging gemeten van +5,3%. De meerproductie viel vooral in het voor- en najaar. We konden 4 a 5 dagen eerder startten met oogsten."


Plantenkwekerij Klugt De Lier / Bleiswijk kiest voor Pro pluggen ›

dinsdag 22 juli 2014

Vier jaar geleden startte Leon van Wingerden van plantenkwekerij Klugt De Lier / Bleiswijk op kleine schaal met het zaaien van paprika’s in Pro pluggen. Nu worden alle paprika’s in deze pluggen gezaaid vanwege de grote voordelen: een betere doorworteling van de pluggen en een grotere uniformiteit en daarmee betere kwaliteit van de afgeleverde planten.


Baanbrekend nieuw substraatconcept voor tomaat ›

maandag 30 juni 2014

Onder de naam GRODAN Elite® introduceert de GRODAN Groep een nieuw substraatconcept voor tomaat in het topsegment, gebaseerd op een single plant system. Vergeleken met Grotop Master, de meest stuurbare mat in dit segment, zijn met Elite 4 tot 7 % hogere opbrengsten mogelijk.


Duurzaamheid centraal op Rabo-bijeenkomst bij Nature's Pride ›

maandag 7 april 2014

Zestig grootzakelijke klanten van Rabobank Westland woonden op 3 april 2014 een duurzaamheidsbijeenkomst bij in het nieuwe pand van Nature's Pride in Maasdijk. Ze kregen een rondleiding en luisterden naar presentaties van ondernemers die duurzaamheid hebben geïntegreerd in hun bedrijfsvoering.


IGPA gaat op in Vereniging Potgrondfabrikanten Nederland ›

donderdag 20 maart 2014

Op 1 januari 2014 is IGPA, de branchevereniging van minerale substraatproducenten, opgegaan in de Vereniging Potgrondfabrikanten Nederland. De huidige leden van de IGPA – Cultilène, GRODAN Groep en Jongkind BV – menen dat hun gezamenlijke belangen vanuit de grotere en slagvaardiger VPN beter en efficiënter zijn te behartigen.


GRODAN start 45-jarig jubileum met nieuwe website ›

maandag 27 januari 2014

Dit jaar viert de GRODAN Groep haar 45-jarig bestaan. Daarom heeft de Groep diverse activiteiten op het programma staan, te beginnen met de introductie van haar nieuwe website.


GRODAN introduceert nieuw draadloos, multisensor meetsysteem voor substraatteelt ›

woensdag 13 november 2013

Gebaseerd op de behoefte van professionele telers aan een hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het meten van het watergehalte (WG), de EC en de temperatuur in substraten, introduceert GRODAN nu een geavanceerde innovatie: het GroSens® draadloze, multisensor meetsysteem.


High Tech Greenhouse 2020 in KOPlopers ›

woensdag 6 november 2013

Op zaterdag 2 november besteedde L1 TV (regionale omroep Limburg) in het programma 'KOPlopers' aandacht aan High Tech Greenhouse 2020. Eric Poot van Wageningen UR Glastuinbouw gaf uitleg over de bijdrage van Wageningen UR aan dit initiatief van achttien bedrijven en instituten uit Duitsland en Nederland, waaronder de GRODAN Groep.


GRODAN Group steunt opleiding Precision Growing in Taiwan ›

donderdag 3 oktober 2013

De GRODAN Groep ging onlangs een partnerschap aan met Changhua Tianwei Horticulture Production Cooperative en bevestigt daarmee haar bereidheid om de introductie van Precision Growing in het nieuwe tuinbouw opleidingscentrum in Changhua (Taiwan) te ondersteunen.