Nieuws artikelen

Laatste nieuws


Duurzaamheid centraal op Rabo-bijeenkomst bij Nature's Pride ›

maandag 7 april 2014

Zestig grootzakelijke klanten van Rabobank Westland woonden op 3 april 2014 een duurzaamheidsbijeenkomst bij in het nieuwe pand van Nature's Pride in Maasdijk. Ze kregen een rondleiding en luisterden naar presentaties van ondernemers die duurzaamheid hebben geïntegreerd in hun bedrijfsvoering.


IGPA gaat op in Vereniging Potgrondfabrikanten Nederland ›

donderdag 20 maart 2014

Op 1 januari 2014 is IGPA, de branchevereniging van minerale substraatproducenten, opgegaan in de Vereniging Potgrondfabrikanten Nederland. De huidige leden van de IGPA – Cultilène, GRODAN Groep en Jongkind BV – menen dat hun gezamenlijke belangen vanuit de grotere en slagvaardiger VPN beter en efficiënter zijn te behartigen.


GRODAN start 45-jarig jubileum met nieuwe website ›

maandag 27 januari 2014

Dit jaar viert de GRODAN Groep haar 45-jarig bestaan. Daarom heeft de Groep diverse activiteiten op het programma staan, te beginnen met de introductie van haar nieuwe website.


GRODAN introduceert nieuw draadloos, multisensor meetsysteem voor substraatteelt ›

woensdag 13 november 2013

Gebaseerd op de behoefte van professionele telers aan een hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het meten van het watergehalte (WG), de EC en de temperatuur in substraten, introduceert GRODAN nu een geavanceerde innovatie: het GroSens® draadloze, multisensor meetsysteem.


High Tech Greenhouse 2020 in KOPlopers ›

woensdag 6 november 2013

Op zaterdag 2 november besteedde L1 TV (regionale omroep Limburg) in het programma 'KOPlopers' aandacht aan High Tech Greenhouse 2020. Eric Poot van Wageningen UR Glastuinbouw gaf uitleg over de bijdrage van Wageningen UR aan dit initiatief van achttien bedrijven en instituten uit Duitsland en Nederland, waaronder de GRODAN Groep.


GRODAN Group steunt opleiding Precision Growing in Taiwan ›

donderdag 3 oktober 2013

De GRODAN Groep ging onlangs een partnerschap aan met Changhua Tianwei Horticulture Production Cooperative en bevestigt daarmee haar bereidheid om de introductie van Precision Growing in het nieuwe tuinbouw opleidingscentrum in Changhua (Taiwan) te ondersteunen.


Plantenkwekers bijgepraat over nieuwe generatie substraat en Precision Growing ›

dinsdag 17 september 2013

De sector staat voor de uitdaging om op een duurzame manier gezonde producten te maken voor een groeiende wereldbevolking. Met minder energie en grondstoffen. Precision Growing is een manier om daarmee om te gaan. Tijdens het GRODAN opkweekseminar van 5 september jl kregen plantenkwekers een beeld van de mogelijkheden met de nieuwe generatie steenwolproducten, zoals duurzaam produceren en verlengde opkweek.


GRODAN Seminars “Precision Growing” succesvol verlopen ›

dinsdag 16 april 2013

Onder het motto “Precision Growing voor een duurzaam rendement” heeft GRODAN in de afgelopen weken 7 gewasgerichte seminars in Nederland en België georganiseerd.


Jan Wijgerse Export Manager GRODAN Groep ›

dinsdag 5 februari 2013

Jan Wijgerse (56) is per 1 februari aangesteld als Export Manager bij de GRODAN Groep en zal in deze functie de export activiteiten van GRODAN verder uitbouwen.


GRODAN Groep promoot samen met GroentenFruit Bureau Nederlandse glasgroenten op Grüne Woche ›

vrijdag 1 februari 2013

De GRODAN Groep was vorige week samen met het GroentenFruit Bureau en diverse ketenpartners uit de tuinbouw aanwezig op de Internationale Grüne Woche in Berlijn om Nederlandse glasgroenten onder Duitse consumenten te promoten. Hier gaven de ketenpartners een indrukwekkende presentatie om uit te leggen dat Nederlandse glasgroenten kwalitatief hoogwaardige groenten zijn: niet alleen smakelijk en gezond, maar ook op een veilige en duurzame manier geproduceerd.