Hulpmiddelen ter ondersteuning van precisie-irrigatie

De Grodan Groep deelt de vele jaren aan expertise en ervaring met telers via hulpmiddelen en advies gericht op Precision Growing. Efficiënt en effectief watermanagement is een voorwaarde voor een succesvolle teelt.

Tegenwoordig biedt de Groep hulpmiddelen voor watermanagement die de teler ondersteunen bij precisie-irrigatie. Deze hulpmiddelen helpen de teler om water en voedingsstoffen met precisie in de wortelomgeving toe te passen en beperken zo het verbruik van energie, water en voedingsstoffen.

GroSens®

Gebaseerd op de behoefte van professionele telers aan een hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het meten van het watergehalte (WG), de elektrische geleidbaarheid (EC) en de temperatuur in substraten, heeft de Grodan Groep een geavanceerde innovatie geïntroduceerd: het GroSens® draadloze, multisensor meetsysteem. Het draadloze en flexibel inzetbare multisensor meetsysteem maakt een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaar 24/7 realtime inzicht in WG, EC en temperatuur van de wortelomgeving mogelijk. Het GroSens-systeem, in combinatie met steenwolsubstraatproducten en advies van Grodan, is de beste manier om optimale resultaten te realiseren qua productie en kostenbesparingen.

Het gepatenteerde GroSens systeem zal de huidige WGM’s van Grodan vervangen. Bezoek voor meer informatie de GroSens-pagina.Meer informatie

GroSens brochure

GroSens installatie handleiding

GroSens benefits