Over de Grodan Group

De Grodan Groep levert innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw, die gebaseerd zijn op het Precision Growing-principe. Deze oplossingen worden onder andere toegepast bij de teelt van groenten en bloemen, zoals tomaat, komkommer, paprika, aubergine, en rozen en gerbera's. Steenwolsubstraten worden samen advies en tools op maat geleverd om Precision Growing te ondersteunen. Dit vergemakkelijkt een duurzame productie van gezonde, veilige en smakelijke versproducten voor de consument. Duurzaamheid neemt een belangrijke rol in bij de Grodan Groep, van productie van steenwolsubstraten tot end-of-life-oplossingen. De Grodan Groep is in 1969 opgericht en is in meer dan 60 landen ter wereld actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Roermond, Nederland. Meer feiten en cijfers van de Grodan Groep.

Precision Growing-oplossingen

Alle substraatoplossingen van de Grodan Groep zijn gericht op het meer doen met minder, met zorg voor mens en milieu. Of zoals wij het zelf noemen: ‘Precision Growing’. Dit is de meest efficiënte en effectieve teeltwijze, waarbij met een minimale inzet van middelen een maximaal resultaat wordt behaald. Met de Precision Growing-technieken worden minder water, voedingsstoffen, gewasbeschermingsmiddelen, energie en grond gebruikt. Teeltkosten dalen, kwaliteit en opbrengst nemen toe. Daarnaast draagt deze vorm van telen actief bij aan duurzame tuinbouw dankzij de duurzame productie van smakelijke, gezonde en veilige versproducten voor de consument.

Voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid speelt een prominente rol bij de Grodan Groep en komt tot uiting in de hele levenscyclus van onze producten. Vanaf de productie tot en met het recyclen van onze steenwol. De Grodan Groep wil duurzaam zaken doen, met een goed evenwicht tussen economische, sociale en milieubelangen. Een onderdeel van onze strategie is een duurzaamheidsprogramma dat zorgt voor voortdurende verbeteringen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Ga naar www.3xsustainable.com om de Sustainable Growing-brochure te bestellen. Hierin wordt uitgelegd hoe duurzame ontwikkeling in elke fase van de levenscyclus van Grodan-producten is geïntegreerd.

De passie van de Grodan Groep

De Grodan Groep is marktleider op het gebied van steenwol-substraatoplossingen voor plant, tuinder en samenleving.

Geschiedenis

Geschiedenis van de Grodan Groep

In 1949 opende de ROCKWOOL Groep een fabriek in IJmuiden, Nederland. In 1968 verhuisde deze naar Roermond. Een jaar later richtte de ROCKWOOL Groep in Denemarken de Grodan Groep op, dat zich ging toeleggen op de productie van steenwolsubstraat voor de tuinbouw. In 1979 vestigde Grodan zich in Nederland, op het complex van ROCKWOOL in Roermond.

Na de eeuwwisseling positioneerde de Grodan Groep zich meer en meer als leverancier van totaaloplossingen: een combinatie van schoon en stuurbaar substraat, advisering en ondersteunende services. Duurzaam ondernemen kwam daarbij hoog in het vaandel te staan. De erkenning volgde snel. Als eerste substraatleverancier behaalde de Grodan Groep het Kiwa Keur en het Europees Ecolabel. Tegelijkertijd sloeg de Grodan Groep zijn vleugels steeds verder uit, van Amerika tot Azië. Op dit moment is de Groep actief in meer dan zestig landen, verspreid over de hele wereld. 

Voor een overzicht van de Grodan Groep geschiedenis.