Kies taal

GroenteteelT

Paprika

Paprika is een gewas dat trager groeit dan andere typen glasgroenten. Tevens vind productie plaats in zettingen met veel afwisseling in hoeveelheid te oogsten paprika’s. Het is ook een gewas waarbij het lastig is om een goede generatieve/vegetatieve balans te realiseren. Dit vraagt om een andere aanpak op het gebied van gewassturing. Naast een grote variëteit in rassen hebben paprikatelers de keuze uit twee verschillende teeltsystemen: het traditionele ‘4-rijensysteem’ en het ‘V-systeem’. 

Telers zijn zich er steeds meer van bewust dat een verbeterde gewassturing kan zorgen voor meer groeikracht en balans van het gewas. De afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt aan het ontwikkelen van specifieke substraatmatten voor een vroegere productie, meer groeikracht en vruchtkwaliteit.

 Onze Precision Growing-oplossingen voor paprika's

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u een vraag over de teelt van paprika's op onze substraten? Neem dan contact met ons op!

Laat uw gegevens achter en één van onze teeltspecialisten neemt contact met u op.

Ik wil graag advies van een specialist

GroSens en e-Gro

Innovatieve teelthulpmiddelen helpen de teler om het groeiproces te monitoren en water en voedingsstoffen heel nauwkeurig aan het wortelmilieu toe te dienen. Daardoor wordt het gebruik van energie, water en meststoffen beperkt. 

Lees meer

Ontdek wat e-Gro doet

Back