Brancheorganisaties en certificaten

Our thinking, Little girl, supermarket, smelling, fresh, tomotoes, grodan

Brancheorganisaties and certificaten

Onze Precision Growing-strategie heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld door voortdurende input van externe stakeholders, waaronder telers, detailhandelaren, non-gouvernementele organisaties (NGO's), wetenschappelijke onderzoekers en beleidsmakers. We zijn ook een actieve partner in veel brancheorganisaties en andere groepen die dezelfde focus hebben op de nieuwste ontwikkelingen en trends in de sector. We spelen een actieve rol bij het organiseren en deelnemen aan evenementen waarbij specialisten de nieuwste kennis met een breed publiek kunnen delen. Wij zijn lid van de volgende brancheorganisaties:

EU Ecolabel: de garantie voor duurzaamheid

In 2008 kreeg Grodan als eerste producent van steenwolsubstraat het Europees Ecolabel, het EU-keurmerk voor niet-voedingsproducten. Dit bewijst dat Grodan-producten voldoen aan de Europese milieucriteria voor groeimedia van minerale oorsprong, zoals steenwol. Bij het voldoen aan deze criteria moeten de grondstoffen afkomstig zijn van erkende en verantwoord beheerde bronnen. Bovendien moeten de producten zelf voor minimaal 30 % uit gerecycled materiaal bestaan. Het energieverbruik en de luchtverontreiniging tijdens de productie moeten voldoen aan strenge eisen, de producten moeten voldoen aan de hoogste gezondheids- en veiligheidsnormen voor steenwolmaterialen en er moet worden voldaan aan ambitieuze doelstellingen voor het recyclen van producten.

De producten moeten tenslotte worden getest met behulp van specifieke methoden om hun prestaties als groeimedium voor planten te garanderen. Fabrikanten zijn verplicht om informatie beschikbaar te maken voor gebruikers en op productlabels. Het EU Ecolabel voor Grodan-groeimedia is van toepassing op gebruik in de professionele tuinbouw. Onze producten voldoen op de volgende punten aan de specifieke eisen van de "On the way to PlanetProof":

  • PH van het product, testmethode EN 13037 (met voedingsoplossing): pH 6,0 - 6,5
  • Product EC, testmethode EN 13038: 10-25 MS / m
  • Kieming en groeiremming, testmethode EN 16086-1: geen afwijkingen

Aangezien de EU Ecolabel milieu- en kwaliteitseisen stelt, biedt het klanten zowel gegarandeerde duurzaamheid als gegarandeerde kwaliteit: dit keurmerk toont aan dat het leveren van zowel kwaliteits- als duurzame producten kan worden bereikt door naleving van de EU Ecolabel-standaard. 

 

Bezoek de EU Ecolabel website

AVAG 

AVAG is de leidende brancheorganisatie voor aannemers en installateurs in de glastuinbouw in Nederland en behartigt de gezamenlijke belangen van aangesloten leden en bevordert de glastuinbouw in binnen- en buitenland.

Bezoek de website van AVAG

GLOBAL G.A.P.

Putting Food Safety and Sustainability on the Map G.A.P. stands for Good Agricultural Practice – and GLOBALG.A.P. is the worldwide standard that assures it. GLOBALG.A.P. members create private sector incentives for agricultural producers worldwide to adopt safe and sustainable practices to make this world a better place to live in for our children.

Bezoek de website van GLOBALG.A.P. 

RHP

RHP is sinds 1963 het Europese kenniscentrum voor groeimedia. RHP-gecertificeerde substraten garanderen een optimale start van de teelt. Het RHP-keurmerk garandeert dat het substraat voldoet aan de juiste kwaliteitseisen voor water- en luchtgehalte, pH en bijvoorbeeld EC. Het garandeert ook dat het substraat puur en schoon is en dat het zonder risico's voor de teelt kan worden gebruikt. Het RHP-keurmerk garandeert de kwaliteit van groeimedia in de gehele keten, van de productie van grondstoffen tot verwerking en levering bij het bedrijf van de gebruiker.

Naar de website van RHP

VPN

The VPN is the industry and interest organization of the Dutch substrate sector. The VPN and its members stand for high quality substrates, which are a prerequisite for healthy growth of all plants.

Naar de website van VPN

The Organisation of Horticultural Consultants and Researchers

Organisation of Horticultural Consultants and Researchers (OVTO) is een organisatie voor dienstverlenende bedrijven, die gespecialiseerd is in consultancy en onderzoek in en rond de tuinbouwsector. De vereniging werd opgericht in 1985 en heeft nu 21 leden met ongeveer 200 consultants en onderzoekers. De leden en hun consultants zijn voornamelijk actief in de Nederlandse glastuinbouw, hoewel OVTO-leden hun diensten steeds vaker aanbieden aan andere tuinbouwsectoren en in het buitenland.

Naar de website van OVTO

Delphy

Delphy stands for Worldwide Expertise for Food & Flowers. Through this, Delphy is the company in knowledge and expertise for our partners in plant sectors, worldwide. The knowledge experts of Delphy contribute to the success of our partners thus creating their own success.

Naar de website van Delphy

grodan