Over ons

Wij leveren innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw, gebaseerd op het Precision Growing-principe.

Over ons

Wij leveren innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw, gebaseerd op het Precision Growing-principe. Deze oplossingen worden onder andere toegepast bij de teelt van groenten en bloemen, zoals tomaten, komkommers, paprika's, aubergines, rozen en gerbera's. Grodan levert steenwolsubstraten in combinatie met advies op maat en innovatieve tools om telers te ondersteunen bij Precision Growing. Dit vergemakkelijkt een duurzame productie van gezonde, veilige en smakelijke versproducten voor de consument.

Duurzaamheid staat centraal bij Grodan, vanaf de productie van steenwolsubstraten tot end-of-life-oplossingen. Grodan, opgericht in 1969, is wereldwijd in meer dan zestig landen actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Roermond, Nederland.

Nieuws

Volg onze verhalen over hoe we de uitdagingen van vandaag aanpakken

Types

Brands

When

Meer laden

Hoe het begon

Meer met minder produceren zit in onze genen. Sinds wij in 1969 het telen op steenwolsubstraat uitvonden, hebben we onze aanpak van duurzaam telen voortdurend ontwikkeld. Onze eerste klanten begonnen met het telen op substraat, zodat ze de bodem niet hoefden te desinfecteren. Dankzij onze teeltoplossingen konden onze klanten hun planten veel nauwkeuriger en efficiënter van water en meststoffen voorzien. Daardoor nam de productie per vierkante meter verder toe, terwijl tegelijkertijd water en meststoffen, en daarmee kosten werden bespaard. Grodan kan worden gezien als één van de Founding Fathers van Precision Growing voor de tuinbouwsector. Vandaag de dag maken telers gebruik van een uitgebreid assortiment van innovatieve producten voor de hele teeltcyclus, vanaf de opkweekfase tot en met het moment van de oogst.

grodan