Nieuws

grodan, photo, precision growing, blog, piet van adrichem
Article
07 okt 2020

Voedzamere gewassen telen met minder hulpmiddelen: Piet van Adrichem toonde de wereld hoe dat kan

De wereldbevolking neemt dagelijks toe en steeds meer mensen zoeken toegang tot gezonde, voedzame maaltijden. Bij Grodan zijn we ervan overtuigd dat duurzamere voedselproductie een antwoord is op deze wereldwijde uitdaging.

Lees verder
grower, strawberry, greenhouse, plants, slabs, leaf, grodan
Article
18 sep 2020

Precision growing in de aardbeienteelt: eerste resultaten positief

In Vakblad Onder Glas worden Elleke Schellekens van Floraison (onafhankelijk R&D specialist) en Hans Baekelmans van Grodan geïnterviewd over een aardbeienproef op steenwol bij Genson Group.

Lees verder
Grodan, e-gro
Article
10 sep 2020

Het debat over ons toekomstige voedselsysteem: urgenter dan ooit tevoren

Vijf maanden na de opening van Countryside: the Future spraken we met Ed Smit en Renee Snijders van stichting NethWork over verbindingen binnen de agrarische sector.

Lees verder
Grodan beauty of horticulture series
Article
30 jul 2020

Minister ziet meerwaarde On the way to PlanetProof

Minister Schouten geeft bij de beantwoording van kamervragen over On the way to PlanetProof aan dat het - zonder deelname aan een certificeringschema - niet eenvoudig zal zijn om aan de consument te tonen dat de productie daadwerkelijk op een duurzamere, bovenwettelijke wijze plaatsvindt. Voor een teler die zonder keurmerk verduurzaamt, is het lastig een meerprijs voor zijn product te vragen als de consument in de winkel niet weet waarop deze meerprijs is gebaseerd. Omgekeerd helpt certificering de consument bij het herkennen van het duurzame product. Daarnaast verschaft een certificeringsschema aan de telers inzicht in waar de aangrijpingspunten zitten om de productie daadwerkelijk te verduurzamen.

Lees verder