Nieuws

Grodan beauty of horticulture series
Article
05 jan 2021

High tech in de Nederlandse polder

Voor Gursel Karacor, Senior Data Scientist bij Grodan, is er geen twijfel over mogelijk: Nederland loopt ver vooruit bij het omarmen van high tech in de kas. En daar zijn we trots op. Robotisering, AI, machine learning, het gebeurt allemaal in de glastuinbouw. Op tech platform Emerce zette onze Artificial Intelligence (AI) pionier de belangrijkste techtrends in de kas op een rij.

Lees verder
grodan, science day, sustainable, horticulture
Article
18 nov 2020

Hightech glastuinbouw scoort het hoogst op milieu en sustainable development

22 november 2020 – Onderzoek speelt een centrale rol bij Grodan en is er op gericht dat onze producten en productiewijze nog duurzamer en efficiënter worden. Ook vinden wij het belangrijk om te onderzoeken hoe de glastuinbouwsector in zijn geheel kan bijdragen aan duurzamere en efficiëntere voedselproductie. Daarom bieden we vandaag tijdens de Dag van de Wetenschap een voorproefje van een belangrijk onderzoek dat dit jaar is uitgevoerd door onze partner Wageningen University & Research en mogelijk gemaakt door Grodan.

Lees verder
grodan, photo, precision growing, blog, piet van adrichem
Article
07 okt 2020

Voedzamere gewassen telen met minder hulpmiddelen: Piet van Adrichem toonde de wereld hoe dat kan

De wereldbevolking neemt dagelijks toe en steeds meer mensen zoeken toegang tot gezonde, voedzame maaltijden. Bij Grodan zijn we ervan overtuigd dat duurzamere voedselproductie een antwoord is op deze wereldwijde uitdaging.

Lees verder
grower, strawberry, greenhouse, plants, slabs, leaf, grodan
Article
18 sep 2020

Precision growing in de aardbeienteelt: eerste resultaten positief

In Vakblad Onder Glas worden Elleke Schellekens van Floraison (onafhankelijk R&D specialist) en Hans Baekelmans van Grodan geïnterviewd over een aardbeienproef op steenwol bij Genson Group.

Lees verder