Opkweekoplossingen

Een goede opkweek van jonge planten is de basis voor een optimaal teeltresultaat. Vooral tijdens de opkweekfase wordt er veel gevraagd van het substraat. Uniformiteit en de mate van watervasthoudendheid zijn cruciale succesfactoren.

De gewenste plantontwikkeling wordt voor telers een steeds groter aandachtspunt, mede bepaald door de keuze van het ras en het gewenste planttype. De variatie wordt onder andere bepaald door plantgrootte, de gewenste trosaanleg bij tomaat of een belichte of onbelichte plant. Plantenkwekers sturen de opkweek van het type plant op basis van klimaat en watergeefstrategie. De blokkeuze bepaalt voor een belangrijk deel de toegepaste watergeefstrategie die uiteindelijk voor de teler de gewenste plant oplevert. We bieden een breed assortiment blokken dat onder verschillende teeltomstandigheden uniforme planten levert.

Opkweekoplossingen

Om in 2050 een wereldbevolking van 9,1 miljard mensen te kunnen voeden, is een toename van de totale voedselproductie van zo'n 70% nodig. De productie in ontwikkelingslanden zal bijna moeten verdubbelen.
Lees meer
application, erik zwinkels, grodan

Erik Zwinkels over Grodan Elite

Erik Zwinkels is een tomatenteler in Nederland. Hij is een van de managers van het familiebedrijf Zwinkels Tomaten. Zwinkels Tomaten heeft 20 ha kassen verdeeld over drie vestigingen gelegen in de regio Westland en in het noordwesten van Rotterdam. Het bedrijf is gespecialiseerd in trostomaten.
De categorieën zijn cocktail, pruimen en ronde cherrytomaatjes. Om een jaar lang productie te realiseren, bevatten 11 van de 20 hectare kassen gewassen die onder licht zijn geteeld.

Lees meer

Hoe kunnen we u helpen?

grodan